بخش دوم مصاحبه با سرکارخانم سلیمه مقدم مولف کتاب نمادین انگاری زبان قرآن
سوال: در جایگاه یک نویسنده، قطعاً دارای مشغلههای زیادی هستید؛ چگونه بر مشکلات و مشغلههای خود فائق آمده و میآیید؟
پاسخ: مشغلههای زندگی کم نیست و قطعاً مشکلات زیادی در مسیر تلاشهای علمی وجود دارد؛ اما معتقدم هر چیزی در سایه داشتن هدف و انگیزه، تلاش، خواستن و برنامهریزی قابل انجام است. به نظرم درصورتیکه انسان خواستار پیشرفت باشد، هیچ مشکلی نمیتواند مانع از پیشرفت او شود. استادی داشتم که فقط شب در ساعات خواب، وقت درس خواندن داشت و از همین زمان برای پیشرفت خود استفاده میکرد و حقیقتاً استادی بزرگ و اهل علم بود.
سوال: برای استقبال مجامع علمی از آثار خواهران طلبه چه پیشنهادی دارید؟
پاسخ: تقویت و پشتیبانی از جشنواره بانوی کرامت و علامه حلی میتواند مؤثر باشد تا به این وسیله اثرات طلاب در مجامع علمی مطرح گردند.
سوال: به نظر شما، در حوزه نشر کتب، جای خالی چه موضوعاتی به چشم میخورد؟
پاسخ: در همه زمینهها کتاب و تحقیق کافی داریم. فقط بیان دغدغهها در قالب داستان و بیان آنها با جذابیتهای خاص، خالی از لطف نخواهد بود و زمینه کار دارد.
همچنین خواهران طلبه اگر در حوزه ترجمه و نقد آثار وارد شوند و موردحمایت نشر هاجر واقع گردند؛ میتوانند موفقیتهای زیادی کسب کنند.
سوال: پس نشر هاجر وظیفه خطیری بر دوش دارد، اینطور نیست؟
پاسخ: به نظر من نشر هاجر در صورتی که دقت و حساسیت بیشتری در انتخاب عناوین و موضوعات طلاب خواهر برای نشر، داشته باشد؛ قطعاً اثرات خوبی خواهیم داشت. طلاب پژوهشگر و توانمندی در حوزهی علمیهی خواهران هستند که معاونتهای استاننی میتوانند این افراد و تحقیقات آنها را شناسایی و در اختیار نشر هاجر قرار دهند.
سوال: چگونه میتوان فرهنگ کتابخوانی را رواج داد؟
پاسخ: تأسیس باشگاههای کتابخوانی، با در نظر گرفتن امتیازات ویژه جهت شرکت در آن؛ همچنین برگزاری جلسات نقد کتاب در سطح شهر و تبلیغ جلسات به وسیله حوزههای علمیه، میتواند در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نهتنها در بین طلاب خواهر بلکه در کل جامعه مؤثر واقع گردد.