حضور همکاران مرکز نشر هاجر در آیین افتتاحیه دوره تکمیلی تربیت استاد پژوهشی

آیین افتتاحیه دوره تکمیلی تربیت استاد پژوهشی به همت اداره کل پژوهشهای عمومی حوزه های علمیه خواهران امروز پنجشنبه بیست و چهارم آبانماه ۱۴۰۳ در شهر مشهد مقدس با حضور حجت الاسلام و المسلمین فاضل مدیر مرکز، معاونین پژوهشی استانی و اساتید پژوهشی سراسر کشور و همکاران مرکز نشر هاجر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز نشر هاجر، در آیین افتتاحیه این دوره، خانم فاطمه کبری متولیان معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران ضمن برشمردن مهمترین دستاوردهای پژوهشی بانوان طلبه به ضرورت امر پژوهش مطابق با زیست بوم خاص هر استان اشاره کرد.
متولیان، توسعه کمی و کیفیِ شبکه علمی اساتید متخصص در عرصه فقه و اصول، تفسیر و علوم قرآن و زنان و خانواده و همچنین ارتقاء و تعمیق مستوی دانشی، مهارتی مطالعات زنان و خانواده را از دیگر اهداف برگزاری این کارگاهها عنوان میکند.
وی تأکید کرد: در این دوره تخصصی مهارتهای لازم جهتِ تولید آثار علمی و پژوهشی مبتنی بر آموزههای معرفتی دین اسلام آموزش داده میشود.
متولیان اضافه کرد: مسائل موجود مبتنی بر مبانی متعدد نتایج متفاوتی را رقم خواهد زد و در این کارگاهها استخراج مدل عملیاتی برای سبک زندگی دینی مبتنی بر یک نوع تولید ادبیات نظری اسلامی مورد انتظار است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران در آیین افتتاحیه این دوره، به ضرورت همافزایی فعالیتهای پژوهشی اساتید تأکید کرد و برگزاری نشستهای علمی تکمیل کننده را ضروری دانست.
وی در پایان تصریح کرد: این دوره هم سو با برنامه راهبردی پنج ساله، در بازههای زمانی شش، نه ماه و یک ساله به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.
حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزههای علمیه خواهران، در بیان اهمیت و جایگاه حوزه علمیه خواهران اظهار کرد: حوزه علمیه خواهران به عنوان بخشی از جریان علمی حوزه کشور، نقش مهمی در فرهنگسازی و پیشرفت علمی جامعه ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه خواهران جریان مستقل و متفاوتی از سایر حوزههای علمی کشور نیست، افزود: ما به ترویج کتاب و کتابخوانی توجه ویژهای داریم و در هر مدرسه حوزه خواهران، کتابخانهای به منظور ارتقای سطح علمی دانشآموزان تعبیه شده است.
حجت الاسلام و المسلمین فاضل در ادامه سخنان خود گفت: همچنین انتشارات مستقلی هم در حوزه خواهران با عنوان «هاجر» وجود دارد که آثار فرهیختگان این بخش را چاپ میکند.
وی همچنین به گسترش تحصیلات در حوزه علمیه خواهران تا سطح عالی اشاره کرد و در این زمینه افزود: خواهران ما میتوانند تا سطوح سه و چهار تحصیلات خود را ادامه دهند.
وی ابراز امیدواری کرد که در چشمانداز حوزه، انتظار میرود خواهران در افق ۱۴۱۴ در قلههای علمی و فرهنگی ایستاده باشند و در مسائل تخصصی خود مرجعیت علمی پیدا کنند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران همچنین اضافه کرد: با توسعه رشتههای علمی و مهارتی در مقاطع سه و چهار حوزه و درختواره دانشی و مهارتی ، برنامههای کلان حوزه خواهران در جهت رسیدن به این اهداف پیش میرود و امیدواریم تولید رسالههای سطح چهار که بهتازگی آغاز شده، رشد و توسعه یابد و به جامعه علمی کشور و خلاهای پژوهشی کمک کند.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل با اشاره به برگزاری همایشهای علمی در حوزه علمیه خراسان گفت: این همایشها در پاسخ به نیازهای جامعه برگزار میشود و شامل طراحی بیش از ۳۰۰ مهارت در زمینههای مختلف از جمله کتابداری است و حوزه علمیه خواهران به دنبال آن است که سرمایههای علمی و مهارتی خود را ارتقا دهد و مفیدتر به جامعه خدمت کند.
وی در زمینه مسائل سیاسی و اجتماعی، به نقش حوزه علمیه خواهران در روشنگری جامعه اشاره کرد و افزود: در پی جریانات اخیر در غزه و لبنان، حوزه علمیه خواهران نیز همسو با فرامین مقام معظم رهبری، نقش حمایتی خود را ایفا کرده است.
وی اذعان کرد: گزارش اخیر حاکی از جمعآوری حدود پنج میلیارد تومان کمک نقدی و نزدیک به هزار قطعه طلا از سوی حوزه خواهران برای حمایت از ملت مظلوم فلسطین و لبنان است.
در پایان، حجتالاسلام و المسلمین فاضل گفت: امیدواریم با عنایت خداوند و تلاش خواهران طلبه، در زمینههای علمی و اجتماعی همچنان به فعالیتهای ارزشمند خود ادامه دهند و تأثیرات مثبت بیشتری در جامعه بگذارند.
احمد شایانفر مدیرعامل ،مرتضی کرامتی مدیر محتوایی و سمیه مسگرزاده مدیر روابط عمومی مرکز نشر هاجر در دوره تکمیلی تربیت استاد پژوهشی حضور داشتند.