نشست علمی “نقش کتاب و کتابخوانی در عصر دیجیتال” برگزار شد

نشست علمی “نقش کتاب و کتابخوانی در عصر دیجیتال” با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی با همکاری مرکز نشر هاجربرگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز نشر هاجر، نشست علمی با موضوع نقش کتاب و کتابخوانی در عصر دیجیتال به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (سلام الله علیها) تبریز با همکاری مرکز نشر هاجر،معاونت پژوهش استان آذربایجان شرقی و مرکز عالی تخصصی ریحانه النبی(سلام الله علیها) اراک با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برگزار گردید.
مرتضی کرامتی مدیر کل پژوهش های عمومی و مدیر محتوایی مرکز نشر هاجر ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) در جوار کریمه اهل بیت(سلام الله علیها) اظهار کرد:نشست علمی نقش کتاب و کتابخوانی در عصر دیجیتال معاونت پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (سلام الله علیها) با حمایت و پشتیبانی مرکز نشر هاجر برگزار شد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) می فرمایند: طلبه باید دستش از كتاب رها نشود؛ كتاب بخواند، همه جورش را بخواند، در دوره جواني بخواند. این ذخیره حافظه را كه بينهایت داراي ظرفیت است، هرچه میتوانید، در دوره جواني پر كنید. ما هرچه در جواني در حافظه انباشتیم، امروز موجود است که این کلمات پرمغزی است و هراهل تأمل و علمی برای صحه می گذارد که ما در دوره جوانی به خصوص در دوره ای که بتوانیم و توفیق داشته باشیم دست ما پربارتر خواهد بود.
کرامتی بیان کرد:با پیشرفت تکنولوژی اتفاقات عجیب و غریبی در دنیا می افتد و در همه عرصه های زندگی این اتفاق می باشد ما یک انقلابی را در صنعت چاپ شاهد بوده ایم .قبل از آن نسخه برداری و نسخه نویسی کاری بسیارسخت و پرزحمت و اشتباه انجام می شد تا اینکه صنعت چاپ اختراع و به گونه ای گفته می شود انقلاب گردید که کاملا دگرگون در وضعیت کتاب و ماندگاری اسناد و نوشتن ها ایجاد کرد.
وی ادامه داد:اکنون در دهه ای قرار داشته که بحث الکترونیک شدن تمام اجزاء زندگی ما را در برمی گیرد.فناوری هوشمند روز به روز عرصه اش بیشتر و ما کاملا در زندگی های خویش آن را لمس می کنیم.
مدیر محتوایی نشر هاجر گفت:نوشتن مقاله یا تحقیق در زمان گذشته نیازمند مطالعه چندین کتاب بود ولی در حال حاضر با وجود نرمافزارهای کتابخوان الکترونیک بهبود پیدا کرد که امکانات و ویژگیهایی این کتابخانهها دارد از جمله امکان دسترسی به منابع گسترده و متنوع، حذف محدودیتهای زمانی و مکانی، صرفهجویی در زمان و هزینهها، امکان تغییر شکل ،پس زمینه ،قلم، امکان ترجمه و… می باشد.
کرامتی ادامه داد:کتابخانهها خیلی متنوع هستند و بعضی از آنها برای جذب مخاطب یک سری ویژگیهایی را برجسته کردهاند یا روی بعضی از موضوعات و کتابها سرمایهگذاری نموده مانند کتابخانه طاقچه و فیدیبو که کتابهای علمی دارند اما کتاب های عمومی آنها بیشتر است.
وی بیان کرد:کتابخانههای سبکتو کتابهای میکروکتاب و نانو کتاب یا میکرو مقاله یعنی کتاب ها را به صورت خلاصه قرار داده و برای افرادی مانند دانشجو طلاب که زمان زیادی را برای مطالعه بگذارند از این راه کتابها را میتوانند راحتتر مطالعه نمایند.
مدیرمحتوایی مرکز نشر هاجر افزود:مرکز نشر هاجر کتابهای درسی و غیر درسی انتشارات را در فراکتاب و طاقچه و کتابخانه نور بارگذاری کرده است. ضرب آهنگ استفاده طلاب به سمت بالا میرود تا چند سال گذشته استفاده استفاده از این کتابخوانها کمتر بود چون طلاب اطلاعی نداشتند.
کرامتی گفت:محور اصلی نرمافزارهای نوار ،کتابراه و شنوتو صوتی میباشد و کتابها به شکل صوت در آنها قرار داده شده و و علاقمندان میتوانند از این طریق کتابها را بشنوند.
وی خاطرنشان کرد: ما میتوانیم برای موضوع علمی پژوهشی و فرهنگی و غیره یک پادکست صوتی ایجاد کنیم و یک محور تبلیغی برای طلاب ایجاد میگردد حتی در خصوص بازاریابی و تجاری میتوان این کار را انجام داد برای آن میشود افکت صوت تصویر و تقطیع آهنگ صورت گرفته و خروجی لازم را برداشت و در جاهای مختلف عرضه کرد.
احمد شایانفر مدیرعامل مرکزنشر هاجر ضمن تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) و تشکر از معاونت پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (سلام الله علیها) جهت برگزاری این نشست و حضور بزرگواران اظهار کرد:اینترنت امروز به عنوان بزرگترین رقیب در مقابل داده های علمی،پژوهشی و آموزشی است برای کتاب که از لحاظ محتوا و عمق، ثبات و پایداری به پای کتاب نمی رسد و از اصالت خاصی برخوردار نیست.
این اینترنت که به عنوان رقیب بحث کتاب و کتابخوانی در حال حاضر مطرح شده باید به یک رفیق تبدیل شود و رقابت باید در سایه فرهنگ پذیری و مصرف درست و به موقع ،عمیق و جامع از سوی همه به ویژه کتابخوان ها به رفاقت تبدیل گردد.کتاب و اینترنت دو کالا یا ابزار آموزشی و فرهنگی هستند که مکمل و در راستای ارتقاء آگاهی و رشد می باشد و آن ها می توانند جامعه را ان شاءالله رشد بدهند.
یکی از فرق هایی که در افراد وجود دارد سطح مطالعه آن ها می باشد.اگر افراد در وقت های پرت مطالعه نمایند در عرض چند روز موفق به خواندن یک کتاب می شوند بدون آن که وقتی برای آن قرار دهند.باید برای وقت خود ارزش قائل شویم افراد اگر برای مطالعه برنامه ریزی انجام ندهند و در وقت های پرت فقط کتاب بخوانند در چندماه آینده ملاحظه نموده که چندین کتاب را مطالعه کرده و این یک عادتی می شود که خواندن کتاب جز برنامه های روزانه افراد قرار می گیرد.
احمد شایانفر گفت:مرکز نشر هاجر یک مرکز مدیریت کوچک شده و نشر چابک و جوانی است، یعنی با ارتباطات کاری در مرکز نشر هاجر با معاونتهای مختلف در مرکز مدیریت فعالیت میکند، در سالهای گذشته عمده فعالیت بحث کتابهای درسی بوده است که طلاب و اساتید حوزهها به این مرکز به عنوان ناشر کتابهای درسی نگاه میاندازند و از چهار سال قبل ناشر تخصصی زن و خانواده در مرکز نشر هاجر فعال شد و عمده فعالیت به کتابهای غیر درسی معطوف شده است. این انتشارات حدود ٢٢ سال توانسته ناشر شناخته شده در سطح ملی باشد.
مدیرعامل مرکز نشر هاجر گفت: مرکز نشر هاجر از طرحهای پژوهشی، علمی، آموزشی، فرهنگی مدارس با اولویت زن و خانواده و موضوعات روز استقبال مینماید و طرحهایی با عنوان پاسخگویی به شبهات موجود در جامعه حمایت میکند و تبدیل به کتاب می نماید. مرکز نشر هاجر با معاونت پژوهش با ارائه موضوعاتی برای پایان نامه از اول انتخاب این موضوعات طلبه را حمایت و در انتها کتاب را چاپ می کند.
مدیرعامل این وی بیان کرد:مرکز دورهها و کارگاههای آموزشی با محوریت تکنیکهای مطالعه با نقد کتاب سبکهای نویسندگی فرایند تبدیل پایان نامه به کتاب و آشنایی با کتابخانههای الکترونیک برگزار مینماید. واحد مشاوره در مرکز نشر هاجر جهت آشنایی نویسندهها با قوانین و مقررات و شیوههای عقد قرارداد و تبدیل پایان نامهها و فرایند چاپ و نقش پاسخگوی طلاب و اساتید مدارس میباشد.
مدیرعامل مرکز نشر هاجر در پایان خاطرنشان کرد: کتب در فروشگاه تخصصی زن و خانواده به صورت حضوری و هم اینترنتی در اختیار علاقمندان قرار گرفته است. اگر در استان مکانی به عنوان فروشگاه باشد مرکز نشر هاجر آماده همکاری جهت تجهیز و راهاندازی آن با محوریت زن و خانواده و حجاب و عفاف که به عنوان منابع پایدار در مدارس لحاظ بشود.