قدر «هفته کتاب» را بدانیم/هر ماه یک روز را به کتاب اختصاص دهیم

میثم نیلی ضمن بیان این نکته که باید هفته کتاب را قدر بدانیم، گفت: هفته کتاب بهانهای است برای یادآوری ارزشهای کتاب، قلم و صاحبان قلم.
به گزارش روابط عمومی مرکز نشر هاجر، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در گفتوگو با این انتشارات درباره نقشی که هفته کتاب در بهبود و تقویت کتابخوانی دارد، اشاره کرد: هفته کتاب یک میعادگاه زمانی و پاتوق فرهنگی برای ناشران و اهالی فرهنگ به شمار میرود. در واقع هفته کتاب بهانهای است برای یادآوری ارزشهای کتاب، قلم و صاحبان قلم. هفته کتاب را باید قدر دانست.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی عنوان کرد: به نظر من این رویداد فرهنگی در حال رشد بوده و همیشه جدیتر از سالهای قبل برگزار شده است.
میثم نیلی در سخنان خود گفت: هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در چند سال اخیر انصافاً با شتاب بیشتر رشد پیدا کرد و با قوت و برنامهریزی دقیقتر اجرا شد؛ اگر کمی دقت کنید متوجه میشوید عوامل این رویداد فرهنگی مسئولانه به کار خود ادامه میدهند.
وی بیان کرد:انقلاب اسلامی یک انقلاب مبتنی بر کتاب بود. رهبرانش نویسندگان بزرگ بودند؛ رهبرانش تئوریسین بودند. رهبر بزرگ انقلاب که معمار انقلاب اسلامی بود _حضرت امام رضوان الله تعالی علیه_ فقط یک نویسنده نبود، یک تئوریسین بزرگ بود، دانشمند بود، فقیه بود، یک مرجع فکری و مرجع فقهی و مرجع حکمی بود، یک شاعر، یک کتاب شناس و حقیقتاً یک عارف. این ویژگی در نسل بعدی انقلاب اسلامی هم بود یعنی آنهایی که انقلاب کردند یا انقلاب را پیش میبردند و هدایت میکردند، نسبت خیلی عمیقی با کتاب داشتند.
نیلی سپس به ضعفهای این حوزه اشاره کرد که بعد از ۳۰ سال فاصله با انقلاب آشکار شد گفت:باید در جهت فعالیت تشکیلاتی و فعالیتهای مردمی حرکت شود.
وی افزود:کمکاریهایی در حوزه روایت مقاومت فلسطین داشته که از آن نیز مطلع هستیم؛ اما در چند سال اخیر اتفاقات خوبی افتاده است و ناشران ما نسبت به گذشته فعالتر شدهاند. در دو سال اخیر نزدیک به ۴۰ اثر به دبیرخانه جایزه جهانی فلسطین رسیده که معادل مجموع کتابهای این حوزه در چهل سال گذشته است. ما در روایت ضعف داشتیم و تعداد کمی از ناشران ما در این حوزه درگیر بودهاند. البته کارهای دایره المعارفی تولید شده اما مورد توجه ویژه مخاطب قرار نگرفته است. بحمدلله امروز حرکت تولید روایت در حوزه فلسطین آغاز شده اما نیازمند تشدید و تمرکز بیشتری است. البته جریانی هم هم سعی در بزک صهیونیستها دارد و بعضا کتابهایی در دوازده سال اخیر به چاپ رسیده است که مضمون آن بزک و تطهیر صهیونیست و یهودیها و بازگویی و بازروایت جریانهای دروغین بود.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ادامه داد: ناشران دغدغه این موضوعات را دارند و در این زمینه آثاری را تولید داشتهاند، باید به نحو شایستهای از تجارب یکدیگر استفاده کرد و بدانیم باید چه قدمهایی در جهت پر کردن خلأها برداریم. اصل کار به عهده ناشرانی است که ظرفیت بالایی دارند و در موارد بسیاری استراتژی خوبی دارند. خودشان خلأها را پیدا و عمل می کنند. در موضوع فلسطین هم انشاءالله بر اساس تکلیفی که حس میکنیم عمل خواهیم کرد و زمینه جریان تولید نیز تشدید خواهد شد. جایزه جهانی فلسطین با وجههای مختلفی که پیدا کرده است؛ خلأ روایت را پر خواهد کرد. برخی از نویسندگان کتاب کودک عرب از ما جلوتر هستند و در حوزه کودک قویتر و صریحتر حرف میزنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما آمادگی را داریم که این اقداماتی از جمله معرفی آثار خوب و ممتاز جهانی با موضوع فلسطین به ناشران برای ترجمه در داخل کشور؛ تسهیلگری در معرفی و برقراری اتصالات با ناشران خارجی برای ترجمه کتابهای تالیفی به زبانها و در کشورهای دیگر و همچنین تسهیلگری در استفاده از حمایتهای گرنت؛تبلیغ و ترویج کتابهای حوزه فلسطین با رویدادها و کار رسانهای موثر و همچنین پویشهای کتابخوانی شیرازه برای آثار ممتاز؛برگزاری یک دوره ویژه نویسندگان برای آشنایی بیشتر با مسئله فلسطین و معرفی سوژههای خوب برای تولید کتاب را به اندازه بضاعت و وسعی که در مجمع داریم، انجام دهیم.