زن در اسلام نقش مهمی در تحکیم بنیان خانواده دارد

استاد حوزه علمیه قم گفت: زن در دیدگاه آموزههای اسلامی برای نقشآفرینی در خانواده و تقویت بنیان آن آفریده شده است.
به گزارش روابط عمومی مرکز نشر هاجر ناشر تخصصی زن و خانواده، حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی ظهر سه شنبه در حرم مطهر بانوی کرامت حضرت خدیجه سلام الله علیها را بهعنوان شخصیتی برجسته یاد کرد.
استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: حتی در دوران کفر و انحطاط اخلاقی، حضرت خدیجه نماد هدایت و الگوی پاکدامنی بوده و در شرایط دشوار اقتصادی دوران نیز مدیریت عادلانه و خردمندانهای از خود نشان دادهاند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با تأکید بر برجستگی حضرت خدیجه کبری (سلامالله علیها) در دوران جاهلیت بیان کرد: ایشان در عصر بتپرستی و فساد گسترده، بهعنوان یک موحد از جریانهای غالب اجتماعی فاصله گرفته و از آلودگیهای رفتاری مصون ماندند.
سخنران حرم بانوی کرامت افزود: دامن پاک این بانو از هرگونه بتپرستی، ربا یا فساد به دور بود و در جامعهای که برای زنان جایگاه چندانی قائل نبودند، ایشان با لقب “طاهره” شناخته میشدند و سرآمد فضیلت بودند.
این کارشناس مذهبی به اهمیت عفت و پاکدامنی حضرت خدیجه اشاره کرده و گفت: ایشان در محیطی مملو از فساد، همچنان پاکدامنی خود را حفظ کرده و الگویی شایسته برای زنان شدند.
استاد حوزه علمیه قم به سخنان پیامبر اکرم (ص) درباره صفات برجسته حضرت خدیجه سلام الله علیها خوب اشاره کرد و گفت: مهربانی، محبت، عفت، وقار، تواضع در برابر همسر و متانت در رفتار از صفات برجسته ایشان بود.
وی تأکید کرد: این ویژگیها از نگاه اسلام جایگاه زن را تعالی بخشیدهاند، درحالیکه نگرش دنیای غرب، زنان را به ابزاری تجاری یا جنسی تنزل داده است. و در آموزههای اسلامی، زن برای نقشآفرینی در خانواده و تقویت بنیان آن آفریده شده است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه به شجاعت کمنظیر حضرت خدیجه اشاره کرده و افزود: ایشان با اقدامات خود بسیاری از سنتها و معیارهای جاهلی را شکستند و انتخاب رسول خدا بهعنوان همسر نیز ریشه در ارزشهای اخلاقی پیامبر داشت.
سخنران حرم بانوی کرامت همچنین عقلانیت و تدبیر حضرت خدیجه را از دیگر ویژگیهای بارز ایشان دانست که ایشان را به الگویی ممتاز در عصر جاهلیت تبدیل میکرد.
وی ویژگی دیگر حضرت خدیجه، یعنی رضایت و تسلیم ایشان در برابر سختیها را مورد ستایش قرار داده و عنوان کرد: حتی در دشوارترین شرایط، مانند دوران اقامت در شعب ابیطالب، ایشان همراه پیامبر شکایتی نکردند.